ТОП 10 СТРАННИ ФАКТА ЗА СЪНИЩАТА, ОТ КОИТО ЩЕ НАСТРЪХНЕТЕ

Споделяне
Вграждане
 • Публикуван на 9.03.2019 г.
 • Днес се отправяме към страната на сънищата, които са част от нас, но ние знаем толкова малко за тях... ПРедставям ти ТОП 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете.
  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial
  Сънуването е такава неизменна част от нас, че ние сме свикнали до болка с тях и ги приемаме за даденост, а същевременно са едно от най-странните и интересни преживявания в живота ни. Учените обаче все още не могат да дадат еднозначен отговор на въпроса: „Защо сънуваме“. Някои ги считат сънищата за послания от бога, други за видения от бъдещето, а трети дори взимат решенията си в реалния живот въз основа на тълкуването им. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете.
  #TheClashers #Top10
  В римската империя някои сънища са били представяни пред Цената за анализ и интерпретация. Има и много случаи на хора изобретили нещо, което са видели докато спят. Но какво всъщност знаем за сънищата. Ударете по един лайк и нека разберем заедно.
  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
  Знаем, че сънищата са проекция на това, което преживяваме през деня, сгради, хора, лица, миризми и дори чувства. Сигурно не малко от вас са се питали какво сънуват слепите хора? Те имат сънища, но са малко по-различни. Човешкият мозък е най-висшата форма на еволюция на планетата ни, но има един недостатък. Той не може да изобретява неща в съня ни. Например ако сънуваме хора по улицата, техните лица не са измислени от него. В сънищата си виждаме истински лица на истински хора, които вече сме срещали в живота си, но може и да не си спомняме. Тези както и доста други мистерии ще разгледаме в днешната класация ТОП 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете. В недалечното минало учени се запитали нужно ли е да се сънува или можем да минем и без това. Те провели следния експеримент: дали на доброволци да спят по 8 часа, но ги будели в началната фаза на всеки сън. Усетят ли, че някой започва сънува и директно го будят.
  5 минути след пробуждане вече не помним дори половината от сънищата си, а след 10 минути едва ли се сещаме за 10% от тях. За това не пропускайте някоя гениална идея, която ще ви дойде на съм ако се заредете с лист и химикал или диктофон. Ставате и веднага започвате да възпроизвеждате, иначе 10 минути по-късно всичко е чао. Вие имате ли домашен любимец? Ако да какъв и хващали ли сте го да сънува? Споделете в коментарите. Аз лично съм имал кучета, котки, хамстери, риби, че дори и змийче. Всички тях съм ги засичал да сънуват… с изключение на змиите и рибите, там няма хващане. Какви ли още мистерии крият сънищата, ще разберете от новата класация Топ 10 странни факта за сънищата, от които ще настръхнете. Хората, които са пушили цигари дълго време и са ги отказали, съобщават, че са започнали да сънуват много странно по-ярки сънища отпреди. Интересни са резултатите от едно изследване сред около 300 бивши пушачи, отказали цигарите за период между 1 и 4 седмици. 33% от тях са имали поне 1 сън, свързан с пушенето.
  Милиони хора по света вярват, че в сънищата ни се крият отговорите на всички въпроси и дилеми, които преживяваме. Подсъзнанието ни знае правилния избор и се опитва да го подскаже чрез даден сън. Като доказателство на тази теза служи фактът, че когато сме жадни сънуваме напитка, когато сме гладни храна. Всеки човек сънува (освен в случаите на крайно психическо разстройство). Ако смятате, че вие не сънувате, това не е вярно - вие просто забравяте сънищата си. За съжаление обаче най-честата емоция в сънищата ни е тревожността. Наблюдават се значително по-голямо количество негативни емоции от позитивни такива. Надявам се тези топ 10 странни факта за сънищата да ви харесат. Ако не сте сигурен дали сънувате или не, пробвайте да прочетете нещо. Докато сънуваме ние не можем да четем. За това и умело мозъкът ни не предлага табели, книги или надписи докато сънуваме, просто няма да можем да ги прочетем. Нещо подобно се случва и с часовниците, всеки път когато погледнете някой, той ще показва различно време. Сомнамбулизмът е може би най-опасният вид сънно разтройство, който най лесно може да се опише с ходене на сън. В някои случаи не е само ходене ами цели приключения. Има случаи, в които мъж е карал 40 километра и е убил братовчед си докато е бил в това състояние.
  Надявам се днешната класация да ви хареса и ако е така можете да праснете по един лайк в подкрепа! 👍
  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!
 • РазвлеченияРазвлечения

Коментари • 4 669

 • The Clashers
  The Clashers  преди 10 дни +891

  Сънищата са част от ежедневието ни, но все още остават една неразгадана мистерия. Надявам се темата на днешната класация да ви хареса и ако е така може да я споделите с приятели в социалните мрежи! ❤️

  • Valentin Valchev
   Valentin Valchev преди ден

   Eha!No koteto ti e mnogo sladko

  • Вилизар Гогов
   Вилизар Гогов преди 4 дни

   Слави изпаднах в сънна парализа във понеделник тази седмица

  • Lilia Antonova
   Lilia Antonova преди 5 дни

   Браво ☺😊

  • Anna Dobreva
   Anna Dobreva преди 5 дни

   Това за зъбите го пише навсякъде .

 • #братовчеди #за винаги
  #братовчеди #за винаги преди 57 минути

  Да обикновено

 • Krassimir Nikollow
  Krassimir Nikollow преди 58 минути

  az pyk mnogo chesto si pomnq synichtata s dni,, dori s godini... Sluchvalo mi se e da byrkam synishta sys spomeni....;D

 • Йордан Маин
  Йордан Маин преди 2 часа

  Тук в "2" грешиш.
  Сънувал съм хора които никога не съм ги виждал преди.

 • Meltem Mumun
  Meltem Mumun преди 2 часа

  Имам куче казва се Чико и съм го виждал да сънува.

 • Meltem Mumun
  Meltem Mumun преди 2 часа

  На мене ми се е случвало сънна парализа.

 • Мариана Нейкова
  Мариана Нейкова преди 5 часа

  Благодаря за класацията. Беше ми наистина полезна, тъй като сънувам кошмари от десетина години, изпадам в сънна парализа и изведнъж излизам от нея и започвам да пищя и бягам из стаята (плюя кръв от раздразване на гърлото в някои случай). Имам куче и супер сладко докато спи

 • mariyaaa 01
  mariyaaa 01 преди 6 часа

  Аз забравям сънищата и като се случи нещо подобно от съня си спомням🤷‍♀️

 • Тони Иванов
  Тони Иванов преди 17 часа

  Аз съм изпадал в сънна парализа...

 • Kaloyan Kerelov
  Kaloyan Kerelov преди 17 часа

  сънната парализа е мн гадна напрао се паникьосваш

 • Angel Radev
  Angel Radev преди 18 часа

  Аз сънувам, че сънувам нещо и се събуждам в сънят ми

 • MrSinedddd
  MrSinedddd преди 19 часа

  веднъж сънувах, че момичето , което харесвам ми отговаря във Fb , но като се събудих още беше seen...

 • христина христова
  христина христова преди 19 часа

  Не, че нещо ама аз си помня 90% процента от сънищата ми, който съм сънувала през живота си. И не съм ги записвала никъде. ;)

 • Lidiq Petrova
  Lidiq Petrova преди 20 часа

  Много ме е страх когато този разказва такива истории

 • Freeky
  Freeky преди 21 час

  Аз понякога сънувам как седя вкъщи и изведнъж невидима сила ме придърпва към изхода от вратата ми. Това чудовище ме удря и щипе в корема и понякога аз се правя на умрял в съна ми за да спра да сънувам. И след това като ме издърпа в тъмнината изгледа ми става на много пиксели и след това се събуждам потен до "петите" и много се стряскам. Много яки видеа Слави

 • Ellie Dzhambazova
  Ellie Dzhambazova преди 21 час

  Братовчедка ми говори на сън

 • Güldji M-Ml
  Güldji M-Ml преди 21 час

  Аз винаги сънувам черно бели сънища, не ми се случвало да санувам цветен 😀

 • Georgi Stankov
  Georgi Stankov преди 22 часа

  Synuvah che sym na grobishtata stypil vyrhu grob i okolo men letqt angeli vsichko beshe mnogo svetlo I cvetno kato puknala prolet

 • Miglena Kumbarova
  Miglena Kumbarova преди 22 часа +1

  Az go pomnq 😊

 • Мария ART Mimi
  Мария ART Mimi преди 22 часа

  Аз помня всичките си сънища

 • Мария ART Mimi
  Мария ART Mimi преди 22 часа

  Да

 • Hristo Dimitrov
  Hristo Dimitrov преди 22 часа

  Аз си помня съня сънувах как метеор унищожава земята !

 • рундан маел
  рундан маел преди 23 часа

  моето куче спа и го чувам да плаче сануваше нещо страшно лусито моето куче

 • рундан маел
  рундан маел преди 23 часа +1

  аз не

 • Koko Bg
  Koko Bg преди ден

  а имах преживян сън , бях в гората на разходка стана бурия,скрих се в една пещера докато спре да вали и гарми,беше тъмно но да се скрия от водата да не ме мокри влязах по навътре, там се загубих в тъмното пипах по стените движих се в кръг но нямах изход ,усещах земята по ръцете си и камъните колко са студени ,нямаше как да изляза изхода изчезна ,а аз имам клаустрофобиа от такива тъмни тесни пространства и започнах да крещя да изпадам в паника,разплаках се в отчаяние че не мога да се махна от там и чух гласа на майка ми да ме търси отвън , тя ме събуди буташе ме и викаше по мен каза че от 5 минути ме вика и аз не реагирам,събудих се с сълзи и едва се съвзех,бях в паника всеощее ,и ръцете ми бяха студени от студените каменни стени ... добре че мама ме събуди !!!

 • Koko Bg
  Koko Bg преди ден

  Спрях цигарите 4 години не пуша вече ,имах сън дето сънувам че съм запалил цигара и отново започнах да пуша,събудих се и нямаше цигари около мен и разбрах че сънувах но беше реално ..

 • Яница Златкова
  Яница Златкова преди ден

  Честно казано за първи път казвам това на някои аз постоянно ходя на сън и всичко което каза е абсулютно вярно

 • Djena Miteva
  Djena Miteva преди ден

  Оффф ужасно е да искаш да станеш от някакъв кошмар или да викаш и да не можеш неможеш да се мръдниш

 • Детелина Кънчева

  Страхотна тема! Моя приятелка много се интересува от сънищата и “вратите, които отваря” чрез някои от тях. Тя ми спомена, когато сънувам, да си погледна ръцете, които никога не са напълно реални. Така може да вземем контрол над съня си. Аз лично го изпробвах по време на кошмар, но бях доста изплашена да не се удавя (потъвайки с кола, от която излязох) и се събудих (след като казах, че сънувам). Щеше да е интересно и да споменеш еднаквите сънища. През 20-годишния ми живот съм сънувала неща, за които съм убедена, че съм сънувала и преди, но не знам дали има нещо различно. Един от най-ярките ми спомени е за сън от един филм с огромни паяци, който съм сънувала по спомен около 3-4 пъти (мразя паяци). Дори ми се е случвало през няколко дена до месец да възпроизвеждам минали сънища, като дежа вю. Освен това често сънувам и подобни сцени от вече сънувани от мен сънища с море и смерчове. Относно сънната парализа, познавам хора с много тежка такава, която е съпроводена от ужасна болка и неприятни сънища.

 • Християна Георгиева

  Моята котка я хванах да сънува. Треперише и си мърдаше краката все едно бяга😂😂😂

 • Dimitar Georgiev
  Dimitar Georgiev преди ден

  Изпитвал съм сънна парализа и не е никак приятно, а докато сънуваш как си в тоалетната това си е най - големия капан

 • afrodita23
  afrodita23 преди ден

  Сънната парализа е наименование от учените това е състояние свързано с духовното ниво и отваряне на третото око най често изпадат индиго душите .

 • Lemon Ninja
  Lemon Ninja преди ден

  Да аз съм сънувал черно бяло

 • Боряна Дукова
  Боряна Дукова преди ден

  Аз съм сумнамбул, но само стоя права или ставам от леглото и говоря права

 • vihar serbezov
  vihar serbezov преди ден

  Нещо информацията ти куца,незнам от къде я черпиш но явно е само от едно място,,,,...Веднага казвам защо в повечето книги посветени на този феномен сънищата продължават максимум до 20секунди и подчертавам думата максимум, такива сънища по 2часа няма.

 • Силвето Миши
  Силвето Миши преди ден

  Аз съм сунън бул

 • Jack Jameson
  Jack Jameson преди ден

  Баси наскоро ми се случи да се събудя и да не мога да мръдна две поредни вечери

 • виктория томова
  виктория томова преди ден

  Веднъж санувах че намирам сак с пари, но когато се събудих съжалявах!

 • Аnnie G.
  Аnnie G. преди ден

  Случвало ли ви се е да сънувате нещо, то реално да се сбъдне и след време пак да се повтори същото?

 • Петя Петкова
  Петя Петкова преди ден

  По едно време имах проблем със зъбите. От тогава постоянно съснувам, че ги чупя или падат. Същото е и с косата. Често съснувам, че окапва.

 • Владимир Стойчев

  Ем като сънувам съм най-големия все ги мачкам :D

 • mopsistar star
  mopsistar star преди ден +1

  един път сънувах че съм водна нинфа и летя

 • mopsistar star
  mopsistar star преди ден +1

  аз и кака спим в различни легла лягам си аз на мойто тя на нейното и се събуждаме на различни легла аз на нейното тя на мойто и моъто куче лайше докато спи и си движат лапите

 • mopsistar star
  mopsistar star преди ден +1

  аз никога не съм забравяла съня си

 • Георги Димитров
  Георги Димитров преди ден

  Da imal sam takav sluscai

 • Beatry Enjoy
  Beatry Enjoy преди ден +1

  Здравей аз съм Бети, имала съм много домашни любимци, но един от тях никога не съм го хващала да съннува или изобщо да спи....това е моята рибка на име: Джереми

 • ivailo ivanov
  ivailo ivanov преди ден

  ще направиш ли клип само за кошмарите

 • Петя Кумчева
  Петя Кумчева преди ден

  Аз си спомням сънища от поне три месеца назад

 • Murda tegaviq
  Murda tegaviq преди ден

  На какъв език мислят глухите?

 • David Iliev
  David Iliev преди ден

  Оу исъм се обонирал

 • David Iliev
  David Iliev преди ден

  Даааааадаа намен мисее случвало многое гадно

 • Nikolay Vasilev
  Nikolay Vasilev преди ден

  Чел съм в съня си. Като се събудих имах усещането че съм открил нещо защото текста беше свързан със загадка.

 • Кирил Миланов
  Кирил Миланов преди ден

  #Bonus i az tka

 • Йоан Парушев
  Йоан Парушев преди 2 дни

  Аз си спомнам черно бял сън

 • Monika Teneva
  Monika Teneva преди 2 дни

  Да не един път съм сънувала как летя

 • NIKOLAY PETKOV
  NIKOLAY PETKOV преди 2 дни

  Сънищата са реалност в друго измерение !

 • petar qnakiev
  petar qnakiev преди 2 дни

  Да сънуваш как зъбитети падат е много гадно ...

 • Натали Симеонова
  Натали Симеонова преди 2 дни

  Странно но аз помня вчерашния си сън много детайлно

 • Изабел Тенева
  Изабел Тенева преди 2 дни

  Много ми хареса клипа Слави Продължавай с топ класациите ти си най-страхотният ютубър на този свят Обичам те Слави
  👇

 • Magdalena Dimitrova
  Magdalena Dimitrova преди 2 дни

  На мен ми се беше случвало да се направя на рок звезда и да съм на сцена ка да да се плъзгам по колена в гола🤣

 • Hasret Tuna
  Hasret Tuna преди 2 дни

  Имам куче което сънува доста често ту бяга ту хленчи 😂

 • Boniem Sweet
  Boniem Sweet преди 2 дни

  Аз винаги сънувам в цветове. Аз лично много пъти съм ходила на сън и съм правила хиляди глупости😊
  Преди години сънувах нещо, което се превърна в реалност точно 1 час след като се събудих🤔

 • FASHION girl
  FASHION girl преди 2 дни

  Аз съм имала черно-бял сън. Бях сънувала Васил Левски. Странно 😂😂

 • Veselin Stoyanov
  Veselin Stoyanov преди 2 дни

  Мозъкът няма какво да тества с кошмарите, защото ако видиш нещото, което очевидно иска да те измичи или друго, има само една мисъл - БЕГАЙ БАТЕ КОЛКО ТИ ДЪРЖАТ КРАКАТА!!!

 • LexaNex `
  LexaNex ` преди 2 дни

  И аз съм била сомнабул..
  В 4 часа или 5 часа баба ме гледа майка ме гледа и аз кат ги гледам и чувствам че ми е мокра косата и съм стояла до хладилника в кухнята, като пипам косата си виждам че е в мляко устата ми беше също пълна с мляко и виждам салами по краката, и тогава си спомних че много ми се пиеше мляко и исках да си направя сандвич с салам и крем и си викам в съня си ,, Мале, мале.. ще е много яко ! Само да можех ".

 • LexaNex `
  LexaNex ` преди 2 дни

  Случвало ли ви се да сънувате много як сън и не искате да спре и се събуждате за нищо и пак сте уморен и се оглеждате и пак се връщате на леглото и не можете да спите а пък сте доста уморени. Или например да сънувате як сън и майка ви, ви събуди 😂😂😂

 • Nick Master1242
  Nick Master1242 преди 2 дни

  За номер 1: Както каза Слави: "Почти никой не се спомня сънищата от миналата вечер!"
  В моя случай не е така, тъй като си спомням АБСОЛЮТНО всеки сън! Спомням си мъките през които преминах, болката в гърдите след събуждането ми, всичко!

 • Red Bear
  Red Bear преди 2 дни

  11:26 nightmare ?!?!

 • Станьо Ганчев
  Станьо Ганчев преди 2 дни

  Аз сънувах как летя

 • Нелина Анева Анева

  Да

 • Георги Мерджанов
  Георги Мерджанов преди 2 дни

  Аз сънувах нещо за моя приятел и то се случи

 • Daily Problems
  Daily Problems преди 2 дни

  Да,много пъти

 • Никол 1928 123456789
  Никол 1928 123456789 преди 2 дни

  Аз си спомням два сънища от преди три-четири години

 • nursen mete
  nursen mete преди 2 дни

  Sanuvah kak akam i kogato se sabudih bqh celiqt nasran v layna😁😁😁😁🤣

 • Ivaila Ilieva
  Ivaila Ilieva преди 2 дни

  Слави,аз не знам защо мога да чета

 • W1659 BG
  W1659 BG преди 2 дни

  Слави аз от тази сутрин не си спомням съня.

 • Марги
  Марги преди 2 дни

  10:56 добре че не беше казал... ``израза,, май... *но няма нещо такова като ``просто на сън,,*

 • Soviet Union
  Soviet Union преди 2 дни

  аз съм сънувал преди няколко години, че падам от високо и такава паника ме обзе на сън че като се събудих и сърцето ми туптеше толкова силно че щеше да гръмне

 • Антиния Тодорова
  Антиния Тодорова преди 2 дни

  Аз съм сунналбум

 • slaime bg
  slaime bg преди 2 дни

  Аз съм сомнамбул. Майка ми е разказвала , че ставам за кратки разходки из апартамента . Първият случай е бил когато съм била на 7 . Отишла съм до стаята на леля ми , не се знае защо , отворила съм вратата , след това съм отишла до банята и това е . Никога не си спомням нищо от това, което съм направила .

 • Вени Петрова
  Вени Петрова преди 2 дни

  Всъщност сънищата са няколко секунди ☺️

 • Ivailo Markov
  Ivailo Markov преди 2 дни

  АЗ ВЧЕРА СЪНУВАХ ЧЕ СЪМ ВЪВ ЕДНА ИГРА КОЯТО ИГРАЯ ВСЕКИ ДЕН КАЗВА СЕ WARFACE КОЙТО ИЗКА ДА Я ПРОБВВА. МНОГО Е ЯКА ПОВЯРВАИТЕ МИ!!!

 • Frozen Sky
  Frozen Sky преди 2 дни

  Слави интересен факт: обикновеният човек усеща че сънува само във 1 процент от сънищата си, но за разлика от нормалните хора ние геймърите осъзнаваме че сънуваме в 5 процента от сънищата си . проучих го и е много интересно предимство за нас

 • Lea Genova
  Lea Genova преди 2 дни +1

  Аз съм била сумнамбул. Станала съм от леглото отишла съм в стаята на родителите ми показала съм им двете ми ръце и съм казала:
  -Тази или тази?
  След което съм се прибрала в стаята ми и съм си легнала. Тогава майка ми е дошла и казала:
  -Какво има?
  А аз и казах:
  -Нищо, нищо...
  🤣😂😂

 • Moni Todorova
  Moni Todorova преди 3 дни +1

  ИМАМ КУЧЕ,КОТЕ, 3 МАЛКИ РИБКИ, ХАМСТЕР ДА МНОГО ЧЕСТО СЪМ ГИ ХВАЩАЛА ДА СЪНУВАТ

 • Stauroula Ksanthi
  Stauroula Ksanthi преди 3 дни

  Predlagam da ni razkaje6 ne6to koeto da nau4im tova go 4etem I v Google

 • Stauroula Ksanthi
  Stauroula Ksanthi преди 3 дни

  Kvi sa tiq gluposti sanuvali jivotnite dali ni interesuva dali sanuvat 😂😂😂

 • Filip Nikolaev
  Filip Nikolaev преди 3 дни

  Аз съм ходил на сън

 • Яница Запрянова
  Яница Запрянова преди 3 дни

  Не е така , аз не си забравям сънищата ,
  преди 3 години сънувах един сън , който още помня. А , и през нощта сънувах едно състезание , и на медала пишеше ,,Ice medal" , така , че може да се чете в съня!

 • Тити Данчева
  Тити Данчева преди 3 дни

  Аз си спомням съня ми от снощи! И той беше кошмар!!! 😂

 • Reneta Velichkova
  Reneta Velichkova преди 3 дни

  Много е гадно когато сме сънували супер як сън и се събудим едва в средата,после поне някои от вас са искали отново да заспят и да продължат съня си,но не можем☹

 • Reneta Velichkova
  Reneta Velichkova преди 3 дни

  Аз съм сомнамбул и съм имала сънна парализа,но не съм чак такъм сомнамбул....😂😂😂

 • Айсен Юмерова
  Айсен Юмерова преди 3 дни

  Един път сънувах как падам от самолет и като се събудих не можах да дишам и крещя колкото мога и не мога

 • Radoslav Kralev
  Radoslav Kralev преди 3 дни

  които е имал дежавю да даде like

 • Сашо Томанов
  Сашо Томанов преди 3 дни

  Аз помня от миналата седмица моя сън😁😁😁😁😁😁

 • bela 2 223 .04
  bela 2 223 .04 преди 3 дни

  Аз съм соннамбул

 • dollify me official
  dollify me official преди 3 дни

  Аз понякога сънувам нещо с хора, но те често се оказват с гръб към мен или нещо от сорта...

 • Georgi Milanov
  Georgi Milanov преди 3 дни

  Слави аз помня 0%от сънищата ми дори 1 секунда след като се събудя

 • SqueeZ Official
  SqueeZ Official преди 3 дни

  Da izpadal sym

 • thenasko bg
  thenasko bg преди 3 дни

  da mmnogo me beshe strah