ТОП 10 НАУЧНИ ЗАГАДКИ, КОИТО НЯМАТ ОБЯСНЕНИЕ

Споделяне
Вграждане
 • Публикуван на 5.01.2019 г.
 • Днес ще разгледаме някои привидно елементарни въпроси от ежедневието, които обаче до ден днешен остават без научно обяснение - Топ 10 Научни загадки, които нямат обяснение!
  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial
  Има някои части от нашия живот, които вършим ежедневно, но не знаем абсолютно нищо за тях. Макар и напредването на технологиите и разгадаването на някои сложни казуси във Вселената, учените все още си блъскат главите върху загадки като защо всъщност ни е нужен сън, защо се прозяваме или какво точно е дежа ву. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 научни загадки, които нямат обяснение.
  #TheClashers #Top10
  Преди да се впуснем в днешната класация бъдете сигурни, че сте се абонирали на канала ми с камбанка, за да не изпуснете някои от интересните епизоди. Благодаря на всички, които ме подкрепят и си купуват книгата ми ТОП мистериите на България. Ако и вие искате да си я вземете - има я вече в по-добрите книжарници и онлайн от Ozone.bg, където промокода clashers ви носи 10% отстъпка от почти всичко в сайта. А сега ви пожелавам приятно гледане.
  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
  Защо хората спят? Много хора си мислят, че отговора на този въпрос е лесен - защото се уморяваме и ни трябва почивка. Нещата са доста по сложни отколкото предполагате. В историята е имало много опити да се даде обяснение на това защо хората и някои животни се нуждаят от сън, но все още няма обособен с научни доказателства отговор. Друг е въпросът и защо се прозяваме? Някои казват, че мозъкът се нуждае от кислород, а други, че така се охлажда. Ще разберете всички теории в Топ 10 научни загадки, които нямат обяснение. Вече са документирани стотици опити, които категорично доказват плацебо ефекта. Накратко той се състои в това, че на тежко болни хора са давани хапчета от чиста захар, но лекарите им казвали, че това е ново много добро лечение, които ще ги излекуват за 2-3 дни.
  Никога не сме виждали тъмната материя, нито знаем как изглежда, но въпреки това тъмната материя изгражда над 80% от вселената. Учените се съгласяват върху едно, тя не излъчва или рефлектира светлина. Всички сме наясно с планетите от нашета слънчева система 8 на брой плюс планетата джудже Плутон. През 2016 година обаче астрономи от Калифорнийския университет изказват предположението, че има Девета планета в нашета система. Дали ще повлияе някой ден на Земята? Ще разберете от Топ 10 Научни загадки, които нямат обяснение. Таоското бучене (от английски: Taos hum) е феномен с все още неизяснена природа. Нарича се така по името на града Таос, щат Ню Мексико, където се наблюдава. Таоското бръмчене представлява усещане за нискочестотен шум в едното (обикновено дясното) или двете уши.
  Накога имали ли сте усещането, че вече сте преживели даден момент. То е толкова силно, че все едно знаете какво ще се случи в бъдещето. Учените имат термин, с който описват това състояние и той е дежа ву, или дежа вю, от френски означава вече преживяно.Знаем за гравитацията, учим за нея и я усещаме всеки ден. Тя ни държи на повърхността на Земята, благодарение на нея Слънцето дъчжи планетата ни в орбита, Дори приливите и отливите са причинени от гравитацията на Луната. Навсякъде около нас е, но до колко я разбираме? Ще научите някои теории в Топ 10 загадки, които нямат обяснение. Чели сме за Дарвин и другите теории за възникването на човека, но някога замисляли ли сте се как изобщо е започнал живота на Земята и кое е било първото същество, което я е обитавало. Естествено и тук имаме само теории.
  Какво е имало преди големият взрив? Сигурно се слушали много за най-вероятната теория за началото на вселената - Големият взрив. Но някога питали ли сте се какво е имало преди него? Какво се е случило преди 14 милиарда години, че е времето и материята са се зародили.
  Ако сте стигнали до тук, означава, че обичате да четете! Напишете в коментарите ОтОписаниетоСъм, за да ви позная. ❤️ Благодаря ви, че обръщате внимание и на него!
  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!
  Music by:
  Storm Time by Muciojad soundcloud.com/muciojad
  Creative Commons - Attribution-ShareAlike 3.0 Unported- CC BY-SA 3.0
  creativecommons.org/licenses/b...
  Music promoted by Audio Library bgclip.net/video/ehhtmyyD4DM/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE.html
 • РазвлеченияРазвлечения

Коментари • 4 158

 • The Clashers
  The Clashers  преди 2 месеца +815

  Благодаря на всички, които ме подкрепят като споделят видеото и купуват книгата ми .❤️ Това е първата класация за 2019 и се надявам да ви хареса! Желая ви хубав и усмихнат ден!

  • Cvetelin Nikolow
   Cvetelin Nikolow преди 20 дни

   Това с прозявката беше много подло братле :D Веднага ми се доспа :D

  • Радослав Илиев
   Радослав Илиев преди месец

   слави аз имам една теория за това какво е имал преди големия зрив всъщност преди големия зрив е имало сжелената в която живеем в момента а и нали слунцето ще експлодира след дадено време и като то избухне целия свят ще бъде унищожен и зареди това вселената се връща назад във времето и оттам се получава големия зрив и даже зареди това имаме и дежа ву защото сме го прежижели вече и сме си го спомнили
   П.С ако ти е харесала тази теория остави сърчице моля

  • Galka Nikolaou
   Galka Nikolaou преди месец

   The Clashers Слави а ние в чужбина как можем да си я поръчаме дъщеря ми която е първи клас и ти е голяма фенка само за нея ми говори

  • Iva 00
   Iva 00 преди 2 месеца

   Книгата ти ме научи на много неща☺. Благодаря, че си я създал

 • Diyan Zhelev
  Diyan Zhelev преди 14 часа

  Наистина така е случвало ми се е deja vu но само като по малак случвало ми се е да правя нещо или да видя което вече съм правил или виждал но не помня къде сънувал ли съм го, правил ли съм го някак странно но познато А за шум докато спя и планетата да се взриви няма да разбера :D Само така Слави продължавай да ни радваш с твоите клипове

 • Sandra Marinova
  Sandra Marinova преди ден

  Това с лекарствата някак ми се струва глупаво,че мисълта ни прави да ни минава . Тогава защо са упойките можеха да ни кажат просто успокой се .

 • Protint BG
  Protint BG преди ден

  Баси филма. Прозях се 2 пъти 😮😮😮

 • Aleksandar Aleksandrov
  Aleksandar Aleksandrov преди ден

  kakvo oznachava ' molekuli kislorod'

 • Александра Пенева
  Александра Пенева преди 2 дни

  Аз мога да спя на шум и барабани да ми биеш на главата няма да се събудя

 • Александра Пенева
  Александра Пенева преди 2 дни

  0,0 пъти се прозявах

 • Vulchaka Bg
  Vulchaka Bg преди 4 дни

  2

 • данаил манов
  данаил манов преди 8 дни

  Харесай ако си се прозял поне един път аз се прозях към 3 4 пъти😀😅

 • mar4el4o
  mar4el4o преди 8 дни

  Слави на моменти звучиш като лаик. Приеми го като доза градивна критика. Гравитацията не е нито вълна, нито частица. Това се отнася за електроните. Проверявай си инфото, имаш голяма фенска маса и си отговорен за тях. Иначе ще си помисля че е за пари и нищо повече :)

 • Ivailo Kolev
  Ivailo Kolev преди 8 дни

  Не съм имал Дежа ву досега и не мисля че съм имал , това означава ли че съм се отдалечил от пътя си или съм допуснал грешка?!

 • aleksandra studenkova
  aleksandra studenkova преди 8 дни

  Аз сънувам нещо и след това се случва.Когато се случи имам чувство за дежавю

 • Максим Радославов
  Максим Радославов преди 8 дни

  Аз съм имал дежа ву и го имах преди един месец

 • Георги Кирилов
  Георги Кирилов преди 10 дни

  минали са около 8 минути и се проэях около 12 пъти

 • rafet ahmedov
  rafet ahmedov преди 11 дни

  АЗ СЪМ ИМАЛ ДЕЖА ВУ

 • Валентин Пехливанов

  на мен много пъти ми се е случвало дежа ву случи ми се миналата година когато видях един бивш приятел който ме моли за нещо и на следващия ден пак се случи и той пак ме молеше за същото

 • Katenceto Petrova
  Katenceto Petrova преди 13 дни

  3 пъти се прозях😂

 • Super Gamer
  Super Gamer преди 14 дни

  Името на деветата планета е Нибиру.

 • FIRE 3
  FIRE 3 преди 16 дни +1

  Maika mi mi e razkazvala za sluchai na momche koeto prez ZIMATA si e povtarqlo che mu e toplo i sled tova poluchilo toplinen udar(nz dali e istina ili gradska legenda)

 • Cveti Dimitrova
  Cveti Dimitrova преди 16 дни

  nqma takova nehto zemqta behe edna tumnica i bog suzdade nebeto i zemqta posle sichkite jivotni i nainakraq bog suzdade adam i eva purvite chovehki suhtesva ako te nebqha i nas nqmahe dani ima

 • Blossom et Bubbles
  Blossom et Bubbles преди 17 дни +2

  Относно теориите какво е имало преди големия взрив или за да сме по-точни - преди появата на нашата вселена, и теорията на професор Хоукинг, аз имам моя теория за така нареченото НИЩО.
  Неочаквам да я разберете лесно защото е малко объркана но - Според мен лично нищото не е това което ние си представяме, то не отговаря на смисъла на думата нищо и реално е нещо което обаче явно е неосвоимо за човешкия мозък(както апропо някои звуци като този от кучешката свирка например които ние хората не можем да чуем). Та въпросното НИЩО може да е енергия, звук, сетлина...
  Ето ви един интересен експеперимент който абсолютно всеки може да направи - Отидете в някоя тъмна стая или друго тъмно помещение. Отворете широко очи и гледайте в тъмното.
  Вие няма да виждате нищо друго освен тъмнината, ако някой ви пита виждаш ли нещо, отговора ще бъде - "Нищо не виждам", обаче тъмнината сама по себеси е нещо.
  Сега затворете очите си и ги закрийте с ръце докато сте още в тъмното помещение, тъмното го виждате отново дори със затворени очи, ОБАЧЕ сега благодарение на мозъка и въображението ви, вече виждате и това което въображението ви изобразява.
  ТА ако преди нашата вселена е имало НИЩО, къде се е намирало то? Ами нашата вселена, тя къде се намира? Нали сме свинали че всяко нещо се намира някъде, тогава вселената е редно да се намира някъде и където се намира тя, това е имало преди нея.

 • llFeepL
  llFeepL преди 23 дни

  Много много много често имам дежа вю! Един приятел ми каза, че дефакто първо сънуваш какво ще ти се случи и след това като ти се случи се сещаш, че си го сънувал...

 • Rosen Dimitrov
  Rosen Dimitrov преди 23 дни

  От преди години дадоха обяснение защо спим. Само напишете в гугъл "защо спим" и ще видите множество статии и клипове. Препоръчвам да потърсите в Ted.com., където нещата наистина са проверени, доказани и показани от самите окриватели. Мозъкът е единствения орган, който не е свързан с линфната система. Той също генерира отпадъци. Тяхното почистване се отлага до момента в, който не останем в покой. По време на сън в мозъка нахлува течност. По един елегантен начин мозъка се почиства като се "мие". Има клипове на това явление как се случва...при хора. За това спим.

  • Rosen Dimitrov
   Rosen Dimitrov преди 23 дни

   На въпроса какво бръмчи в Таос потърсих отговор, защото знам за много места, в които имало необясним шум и виновника за него се оказала рибата "Мичман". По тези места след като е станала ясна причината, туризма свързан с "мистерията" западнал. Потърсете в youtube- listen to a midshipman fish. Шума в Таос варира между 35 и 80 херца. Не е като да не го ловят машинки. Дано да не рибката, че ще спре туризма и там.

 • Mimi K
  Mimi K преди 23 дни

  Бях заета да ям и пропуснах прозявката!!! :D :D :D

 • adeolx2
  adeolx2 преди 26 дни

  Имал съм дежа вю към 7 или 8 пъти... И винаги като стане се чудя абе това някъде съм го виждал или сънувал. ПРОДЪЛЖАВАЙ С ЯКИТЕ КЛАСАЦИИ.

 • Viki Stoynova
  Viki Stoynova преди 26 дни

  ОтОписаниетоСъм

 • Darina Doseva
  Darina Doseva преди 26 дни

  Прозях се точно 5 пъти😪😁😴

 • Цвят Шипков
  Цвят Шипков преди 27 дни

  Може да направиш топ 10 мистерии в любовта .

 • Nikolai Petrov
  Nikolai Petrov преди 27 дни

  Слави,какво мислиш за антиматерията? Ии защо не я включиш в някоя класация?

 • Емил Манов
  Емил Манов преди 27 дни

  0 пъти

 • Teodor Lazarov
  Teodor Lazarov преди 28 дни

  Преживявал съм дежа вул точно преди1 месец

 • Karsi 11
  Karsi 11 преди 28 дни +1

  6:24 А как се е появила Земята? Или другите планети? От къде се е появило всичко?

 • Kristina Petrova
  Kristina Petrova преди 28 дни

  Не се прозях и вчера имах дежа вю

 • Samuil Georgiev
  Samuil Georgiev преди 29 дни

  Слави, аз почти всеки ден имам deja vu, ако щеш ми вярвай

 • Бони Давидова
  Бони Давидова преди 29 дни

  Дано да открият обясненията! Ще е много интересно!

 • Теодора Милева
  Теодора Милева преди месец

  Аз имам чуството че нещо винаги върви с мен,и също че вече нещо се е случило и пак го изживявам.

 • Angel Doykov
  Angel Doykov преди месец

  Maiko Slavi nastruhnah na poslednoto bez prichina i si spomnqh vuv ponedelnik minaliq po edno vreme gledah v edna tochka i razbrah kakvo shte se sluchi v uchilishte utre i to se sluchi

 • whitedust83
  whitedust83 преди месец

  това с прозяването не деиства при мен нещо

 • Sani Hristova
  Sani Hristova преди месец

  Спим защото ни се спи. 😏😏😏

 • Албена Димитрова
  Албена Димитрова преди месец

  намен мисее случвало да спя ида знам какво шеде случи през деня

 • GALIANNA GEORGIEVA
  GALIANNA GEORGIEVA преди месец

  Аз сънувам какво ще стане на следващия ден! Което за мен е много стпанно, но от една страна ми харесва

 • Stoqn Stoqnov
  Stoqn Stoqnov преди месец

  славчо незнам как щте ти прозвучи но на мен първо мозъка ми минават тези мисли о след това наистина се случват....🤔🤔🤔

 • violeta trendafilova
  violeta trendafilova преди месец

  Той вече не е нов канала нормален е

 • Milen Bonchev
  Milen Bonchev преди месец

  Дежа вю нямах поне 5-6 години, но за сметка на това имхвчера. :)

 • Milen Bonchev
  Milen Bonchev преди месец

  Славчо, за бученето в Таос
  Казваш че обикновено е в дясното ухо и посочваш лявото 😀😀😀
  Подкрепям те, продължавай все така, много скоро ще станеш номер едно в България!
  Съберем ли се компания, все гледаме твоите интересни видеа.
  Напред и на горе 👍🏼

 • XxxbgboycoolXx
  XxxbgboycoolXx преди месец

  Ако може ми отговори

 • XxxbgboycoolXx
  XxxbgboycoolXx преди месец

  Имам дежа ву благодаря че ми опомни какво имам

 • XxxbgboycoolXx
  XxxbgboycoolXx преди месец

  Прозях се цели 20 пъти и го гледах в 23 часа

 • Митко Детински
  Митко Детински преди месец

  Аз мога да спя на шум

 • Anjelia Cvety
  Anjelia Cvety преди месец

  Последно имах дежавю ВЧЕРА и поне 8пъти се прозях докъто говорише. Аз поне през една седмица имам дежавю

 • Geometry_dash.GIRL77 Geometry.GIRL77
  Geometry_dash.GIRL77 Geometry.GIRL77 преди месец

  Скоро ми се беше случвало деца вю

 • Zoroark
  Zoroark преди месец

  Аз се чудя как се е създал Големият Взрив?

 • pro_masterBG vasilev
  pro_masterBG vasilev преди месец

  ЕДИН ПЪТ ИМАХ ДЕЖАВЮ БЯХ С ЕДИН МОЙ ПРИАТЕЛ И СИ КУПИХМЕ ЛЕДЕНИ СОКЧЕТА СЕДНАХ МЕ НА ЕДНА ПЕЙКА И МИНА ЕДИН ДЯДО ПОСЛЕ СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦИ ЗЕХМЕ СИ ПАК ЛЕДЕНИ СОКЧЕТА ПАК СЕДНАХМЕ НА СЪЩАТА ПЕЙКА И ПАК МИНА СЪЩИЯ ДЯДО ТОГАВА МОЯ ПРИАТЕЛ КАЗА ЧЕ ИМА ЧУСТВОТО ЗА ДЕЖАВЮ.

 • pro_masterBG vasilev
  pro_masterBG vasilev преди месец

  ПРОЗЯВАХ СЕ 2ПЪТИ

 • Ева Бг
  Ева Бг преди месец

  Имала съм Дежа Вю

 • Наско Цветков
  Наско Цветков преди месец

  Слави една вечер когато си легнах и заспах сънувах че сестра ми си е загубила пръстена но аз знаех че е в един чувал. На следващия ден наистина сестра ми каза че си е загубила пръстена и аз ѝ казах да отвори чувала с градинските отпадъци. Тя го отвори и го намери, след това ме гледаше леко странно!

 • Златин Тотев
  Златин Тотев преди месец

  “Дежа Вю” според мен е нещо наистина изживяно, но в сън който вече не помним. Веднъж успях да си спомня с детайли един от тези сънища и така стигнах до това заключение.

 • Emilia Filatinova
  Emilia Filatinova преди месец

  Аз се прозях 0 пъти

 • Darkmaster47 Lincoln
  Darkmaster47 Lincoln преди месец +1

  Clasher kakchvai poveche na fortnite

 • Divaka 1231
  Divaka 1231 преди месец

  Аз съм Дежа Ву

 • Mitko Pantschev
  Mitko Pantschev преди месец

  Мога да спя на шум, но само ако е постоянен, не променлив.

 • DESI_ ТО
  DESI_ ТО преди месец

  Аз се прозявах 4 пъти

 • KrisTheMlgPro GAMING
  KrisTheMlgPro GAMING преди месец

  Да преди 2 месеца

 • Marina Haralambieva
  Marina Haralambieva преди месец +1

  За малко два пъти да се прозея

  • Marina Haralambieva
   Marina Haralambieva преди месец +1

   А и май преди няколко години мислех че имах дежа вю

 • the fox bg
  the fox bg преди месец

  Казва са дежа вю

 • Dzhem192
  Dzhem192 преди месец

  Аз не разбирам защо ми се просълзяват очите като се прозявам!?

 • Nedyalko Krastev
  Nedyalko Krastev преди месец

  Аз съм имал преди 2 седмици

 • Кристиян Савянов
  Кристиян Савянов преди месец

  Аз се прозявах 1 път

 • Rumen Rumen
  Rumen Rumen преди месец

  Аз мога да спя на шум

 • Румяна певицата
  Румяна певицата преди месец

  На 25.01.2019 имах дежа ву

 • Я А
  Я А преди месец

  Мога да спя на шумно, но много трудно на тихо

 • Елица Михайлова
  Елица Михайлова преди месец +1

  Имала съм и то много дежевюта

 • Елица Михайлова
  Елица Михайлова преди месец +1

  3 пъти

 • щури приателки Костова

  Аз съм на десет и почти взеки ден получавам ДЕЖА BY ✌☺🤔🤔

 • Иван Тонев
  Иван Тонев преди месец

  Какво е Deja vu

 • biliana martinova
  biliana martinova преди месец

  Дежавю имах един или два пъти през целия ми живот.в дадена ситуация и среда си за първи път,но чувството е че вече ти се е случвало и друг път в миналото А в същото време си убеден че за първи път попадаш в такава ситуация или място..

 • Йдйднднфнфн фннфнрнф

  О

 • Дари #Илиева#
  Дари #Илиева# преди месец

  Аз много често сънувам неща които се случват на другия ден и веднъж като бях на 5 сънувах че в 17:17 часа ще спре тока и така се случи незнам защо следях това (не лъжа )

 • Владислав Христов
  Владислав Христов преди месец

  10

 • Lubomir Velikov
  Lubomir Velikov преди месец

  прозях се 0 пъти

 • Margarita Bojilova
  Margarita Bojilova преди месец

  Мога да спя всякак, най-приятно ми е по корем.

 • Vladi Rangelov
  Vladi Rangelov преди месец

  Прозях се към 12 пъти

 • Kesim Suleiman
  Kesim Suleiman преди месец

  Слави направи някой топ 10 като например как се е появила пластмасата кой я е измислил понеже ми е интересно как е измислена. Благодаря ти предварително.. 😀😀

 • Tsveti Tacheva
  Tsveti Tacheva преди месец

  Относно сънят, доколкото съм запозната, има вещество в мозъка, което предизвиква сънят - трябват му 6 часа, за да се "махне" и за да може да се възвърне енергията. Останалите часове сън съм чувала, че често се смятот за изхобяване на излишно количество енергия.

 • Hristian Vassilev
  Hristian Vassilev преди месец

  мога

 • mariyad nikolova
  mariyad nikolova преди месец

  Няма начин да е нямало нищо преди ,,Големия взрив"...

 • Miti Mavrodiev
  Miti Mavrodiev преди месец

  Аз се прозях 5 или 6 пъти

 • Andrea Lefterova
  Andrea Lefterova преди месец +1

  11:16
  Аз мога да спя и на шум

 • Andrea Lefterova
  Andrea Lefterova преди месец +1

  7:55 6 пъти 😯

 • Vali Kozarev
  Vali Kozarev преди месец

  Последният път когато имах дежа ву беше на Нова Година (все още беше 2018😂)

 • Здравко Михайлов
  Здравко Михайлов преди месец

  Здравей Слави, дежа вю имах преди две седмици. За мен това е случка или поредица от случки които ги сънуваме преди да се случат, но ги забравяме.Дежа вю е пътят по който трябва да вървим за да се реализират нашите желания по бързо.

 • Люсака бг
  Люсака бг преди месец

  На мен ми сее случвало да стане нещо ново и аз знам всичко

 • Jeko Barumov
  Jeko Barumov преди месец

  2

 • Lu Zlatev
  Lu Zlatev преди месец

  a za deja vuto si go imam ponqkoga zaposledno mislq che predi 3 sedmici sam imal

 • Lu Zlatev
  Lu Zlatev преди месец

  sas sigornost bez televizor i li nqkakav priqten shum ne zaspivam moje da ne spa po dobre ot kolkoto da se macha da zaspq bez nqkakav shum

 • Lu Zlatev
  Lu Zlatev преди месец

  slavi kolko obshto +/- TB klipove i zasnemaniq na vsichko imash az predpolagam pone 2/3

 • Movie Trailers
  Movie Trailers преди месец

  Дежа ву се е случвало при мен преди около половин година сънувах нещо и след ден два се случи

 • Movie Trailers
  Movie Trailers преди месец

  3 пъти се прозях

 • Христина Петрина
  Христина Петрина преди месец

  Аз мога да спя на шум

 • Стоян Христов
  Стоян Христов преди месец

  Един