ТОП 10 ТЕОРИИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТА, КОИТО ЩЕ ВИ СМАЯТ

Споделяне
Вграждане
 • Публикуван на 9.02.2019 г.
 • Днес ще ви пренаса в самото начало на нашата планета и се питаме въпроса: "Как е започнало всичко?". Представям ви Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят!
  🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - ozn.bg/2mn0oIf
  📕 Купи книгата ми тук: ozn.bg/2OMkauI
  🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
  🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
  👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
  🙌 Елате в нашия Discord: discord.gg/TheClashersOfficial
  В днешната класация ще разгледаме едно от чудесата на вселената - самият живот и теориите как той се е сътворил. Много малко хора си задават въпроса, добре де как от неорганични елементи са се появили форми на живот. Какво знаем до момента: животът на земята се е появил преди повече от 3 милиарда години. Но какво е дало искрата за появата на първите микроорганизми, които в последствие са еволюирали до нас. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят.
  #TheClashers #Top10 #Life
  Тази класация е повече научна и отдавна исках да я направя. Надявам се да сте си дали отговор на някои въпроси, които сте си задавали. Знам, че ще има религиозни хора, които ще кажат бог създаде света и живота, ама хайде да погледнем малко по-реално на нещата. В крайна сметка не знаем как точно се е случило чудото на живота, а можем само да предполагаме. Ако трябваше да заложите 1000 лева, то на коя теория бихте го направили.
  Като цяло сблъсъкът при учените по темата с възникването на живота е между идеята, че всичко е станало от само себе си, чрез естествени сили или че той е проектиран от някои по-висш разум. Сега ударете по един лайк и нека се запознаем с теориите.
  Социални мрежи:
  ✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
  ✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
  ✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
  ✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
  Една от най-разпространените и популярни теории за произхода на живот на нашата планета носи смешното име Първична супа. Много учени смятат, че преди милиарди години на земята е имало големи водни басейни с метан, амоняк и водород. Първите молекули живот може би са се зародили в глина, според учения Александър Смит от Университета в Гласгоу. В глината не само се концентрират органични съставки, но тя им е спомогнала за организирането на аминокиселините в протеинова матрица, които наподобяват гените ни днес. Тази и още много идеии ще разгледаме в новото Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят! Дълбоководните гейзери изхвърлят гореща вода, богата на минерали и водород на дъното на земята и дори днес удивляват учените с причудливата и уникална подводна екосистема, която създават около тях.
  Всъщност ние знаем малко за това как е изглеждала Земята преди 3 милиарда години. Има предположения, че е била огнена топка с множество вулкани или че е била обкована в лед. Според Ерик Ригнот от НАСА, Климатът на Земята бил изключително студен и тя била покрита с дебела ледена покривка. Всички сме чували за ДНК, която носи генетичните инструкции за развитието на клетъчните форми на живот. Но как се е появила, при условието, че се нуждае от протеини за да се формира, а протеините се също нуждаят от ДНК за да се появят. Ето ви един древен парадокс. Доста интересни са мненията на учените по въпроса, за това разглеждаме Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят. Спонтанното зараждане на живот на Земята е теория, която се подкрепя от много учени и древни философи. Те мислят, че всяка една частица носи нещо като активно начало.
  Има една теория, които се нарича Панспермия и най-лесното определение е начало на живот даден от Космоса. Той не е зароден на нашата планета а пренесен от друго място. Това е и една от най-разпространените теории за произхода на човека. Друг вариант, подобен на космическата теория за възникване на живота е предложен през 1973 година от Франсис Крик и Лесли Оргел. Те били сигурни, че живите клетки на Земята са се появили в резултат на умишлено заразяване на планетата с тях. Това е една от най-новите теории за произхода на живота на планетата Земя. Тя идва от един от най-реномираните университети в Сащ - институтът по технологии н Масачусец. Според учените там Вселената е така устроена, че има нужда от живот. Нейните закони са направени по такъв начин, че рано или късно той да се зароди, където е възможен.В днешната топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят ще разгледаме и тези теории. През 1970 година Томас Голд предлага нова теория, която променя вижданията на много хора.
  Надявам се днешната класация да ви е харесала и ако е така може да ме подкрепите с един лайк и един коментар!👍
  Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!
  MUSIC BY:
  Gloom Horizon by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
  Source: incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100813
  Artist: incompetech.com/
 • РазвлеченияРазвлечения

Коментари • 2 155

 • The Clashers
  The Clashers  преди 11 дни +350

  Приятели, искам да пробваме нещо заедно. Може ли всеки да остави някакъв коментар на видеото, но НЕ като отговор на този. Просто обикновен коментар какъвто и да е. Искам да тествам колко важни са те при позиционирането. Благодаря ви!❤️

 • niki gameplays
  niki gameplays преди 15 часа

  Бих заложил на теорията, че сме потомци на извънземна раса. Звучи ми най-интересно и това също означава, че има живот, освен нашия, във вселената. Ти как мислиш, Слави?

 • Deborah Lv
  Deborah Lv преди 17 часа

  11:05 ако света беше създаден по "реален" начин отдавна щяхме да сме си отговорили на тези въпроси

 • Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov преди 18 часа

  Браво!

 • DID hristova
  DID hristova преди 23 часа

  Toп 5 най странни пещери #дяволското гърло

 • NVIDIA Racing
  NVIDIA Racing преди ден

  аз не вярвам в еволюцията. животът не е случаен инцидент.

 • Ted0BG
  Ted0BG преди ден

  Сигурно от рекушет на маймунска чакия

 • NVS Beatbox
  NVS Beatbox преди ден

  Всъщност вече много учени обясняват, че колкото по-голяма е датировката на едно нещо, толкова по-грешно е. Дрехи от преди 200 години излизат, че са на милиарди години, а това е абсурдно... Всички открития, включително и фосилите на динозаврите, съдържат въглерод 14, а този въглерод му отнема от 5 до 100 000 години докато изчезне, а всичко съдържа този въглерод. Модерни нови изследвания показват, че Земята е много по-млада отколкото предполагаме и животът е възникнал по-рано отколкото сме предполагали. Учените откриха и доказателства, че всички животни са почнали да съществуват по едно и също време.

 • qnka azis
  qnka azis преди ден

  Страхотни са ти класациите Слави , гледам ги с огромен интерес по няколко пъти 🙂

 • Slavqn Miroslavov
  Slavqn Miroslavov преди ден

  Исус е създал сичко татко исус

 • Mustafa Hasan
  Mustafa Hasan преди ден

  Слави това за извънземните ако са били тук преди нас и ако са заразили планетата ни на ли казват че приличат на нас но дал ние не приличаме на тях?

 • Mariya Velikova
  Mariya Velikova преди 2 дни

  Поздравления! Много интересно видео. Някои от теориите не бях чувала. Интересно е, че успяваш да представяш изключително сложни като процес и терминология теории (и то монжество теории) в рамките на десетина минути и то на разбираем и достъпен език. Това е талант и можеш да го използваш не само във видеа и книги.

 • Денис Захариев
  Денис Захариев преди 2 дни

  Божа работа

 • Borislav 959
  Borislav 959 преди 2 дни

  Клип за Майкъл Джексън

 • ivan stoinkov
  ivan stoinkov преди 2 дни

  всичко е точно, ама намали малко спама с камбанки, книги и тем подобни хората не са идиоти подкрепят те

 • Martin Hristov
  Martin Hristov преди 2 дни

  Продължавай, много си добър.👍

 • FaZe BloCk
  FaZe BloCk преди 3 дни

  1-та е вярна

 • #Дени Ivanova
  #Дени Ivanova преди 3 дни

  Много си як, научава ме на много неща❣️👌😻📚🎥💊🗻🌋🏭🌪️

 • PvP Choveka
  PvP Choveka преди 3 дни

  Много яка класация но аз мисля че Бог е създал света

 • Gacha_ Ari
  Gacha_ Ari преди 3 дни +1

  Които хора се стреснаха от интрото да даде like на коментара

 • ivailo georgiev
  ivailo georgiev преди 3 дни

  Много интересно видео.

 • Васи Ком
  Васи Ком преди 3 дни

  Браво, добра работа Слави 👍

 • Viki's Channel
  Viki's Channel преди 3 дни

  Супер класация!

 • Георги Чернев
  Георги Чернев преди 3 дни

  Мойта хиледарка отива за научното начало на света и по -конкретно за "защото е нужен" :)

 • Tania Simeonova
  Tania Simeonova преди 4 дни

  Аз мисля теория 1 за най-достоверна

 • Viktoria Atanasova
  Viktoria Atanasova преди 4 дни

  Ако Бог е създал живота, кой е създал Бог???? 🤔

 • hex fire 16 '
  hex fire 16 ' преди 4 дни

  ПАМСПЕРМИЯ хахахаххаха

 • Sonya Ratcheva
  Sonya Ratcheva преди 4 дни

  Поздравления, Слави! Вършите чудесна образователна дейност и сте пример на новото поколение на възпитан и с добри маниери млад човек! Моите ученици Ви се възхищават, както и аз! Дерзайте! :)

 • Kristina Mincheva
  Kristina Mincheva преди 4 дни

  Винаги правиш интересни и любопитни видея. Научавам много повече от теб, отколкото в училище. Продължавай все напред!😀😉❤

 • OWO CAT
  OWO CAT преди 4 дни

  Top10 изобретения които промениха света

 • Pepi pepsi
  Pepi pepsi преди 4 дни

  Гледал съм клип на
  Erich Von Daniken " Chariots of the gods. Aко не сте го гледали гледайте го добро образувателно клипче и книги на Швейцареца. Та според него, така наречените богове са били така наречените древни пришълци ( Ancient Aliens ). Тези същества били доста технологически и всякакси развити, но поради някакво бедствие на тяхната планета те започнали да претърсват вселената докато не попадат на планетата Земя на която намират примитивен Не интелегентен живот на организми и примати. Та тези същества се нуждаели от злато за да спасят планетата която обитавали и в крайна сметка са епсперементирали с приматите като най-напреднала форма на живот. А експеримента бил смесване на тяхните гени с тези на приматите тъй като те били доста напред с разума и всичко и така се стигнало до нас. И другото което споменава е нашето ДНК в което има 5% преносен материал и останалите 95% са така наречения ( Junk DNA ) на наш език отпадачно ДНК, а учените не могат да разрешат загадката на тези 95% отпадак който е не нужен или крие друг вид информация който не е разгадан.
  Извинявам се за фермана :). И 1000лв. си залагам на точно тая теория!

 • Ekaterina19 Nikolova19
  Ekaterina19 Nikolova19 преди 4 дни

  Уникално видео като винаги браво Слави ❤❤❤

 • Adi Star
  Adi Star преди 4 дни +1

  Топ 10 най-опасни болести
  Който иска да даде лайк

 • azaz sam
  azaz sam преди 4 дни

  Твойта книга е най-ингересната на света!

 • Stelio Ivanov
  Stelio Ivanov преди 4 дни

  Гледал ли си Територията на всичко,тоест със Стивън Хокинг даваха го на 11,02 2019

 • RAPTOR
  RAPTOR преди 4 дни

  Преди милиарди години, когато на Земята е имало само микроби и бактери, една на пръв поглед незначителна грешка става причина за развитието на свъременните организми и на нас - хората. Микроб поглъща друг микроб, Но не го е смял (не е последвало образуване на смилателна вакуола),а е оцелял и е станал гостоприемник, а също и част от него. Този прецедент се смята, че е в основата на образуването на сегашните митохондрии или на сложната клетка, която може да се свързва с други клетки и да създава организми, всички използващи кислород за да разграждат храната си. Тоест, ако този момент не се беше случил, до ден днешен животът на Земята щеше да се ограничава до бактерии ядещи камъни и една друга.
  Тази теория е и част от моята гледна точка за нещата :)

 • Силвия Иванова
  Силвия Иванова преди 4 дни

  Аз залагам на номер 1!
  Слави,дъщеря ми е на 5г и ти е най-голямата фенка! Моля те поздрави я в следващия епизод, казва се Дария Георгиева, от София!

 • IMrBubs
  IMrBubs преди 5 дни

  Може ли да направиш видео, за това как работят ядрените реактори?

 • Стефан Принцов
  Стефан Принцов преди 5 дни

  ...абе според мен всичко което изреди в клипа е вярно освен номер 1 .. Бях гледал в BGclip предаване как се е сформирала земята и живота. Според това предаване така наречените "съставки на живота" са дошли от метеорити и комети които са се сблъсквали с земята (както е дошла и водата)... За да ме продължавам да спамя ще потърся предаването което бях гледал

  П.С : Относно номер 1... Някой мислел ли е че ние сме първите разумни същества в цялата вселена (мулти-вселена ако си падате по такива работи) и от нас живота ще тръгне из целия космос

 • Алекс Иванов
  Алекс Иванов преди 5 дни

  Направи клип на 50любупитни факта за 🐘 или топ 10

 • Ivan Ignatov
  Ivan Ignatov преди 5 дни

  топ 10 невероятни факта за котките

 • цветелина косева
  цветелина косева преди 5 дни

  Страхотен си ,следим клиповете с интерес ❤

 • Miimssy Todorova
  Miimssy Todorova преди 5 дни

  Благодаря за поредния интересен и образователен клип Слави 😊
  Липсват ми обаче малко по-страшните и мистични класации,които правеше преди...

 • Dark_kendal555master
  Dark_kendal555master преди 5 дни

  На #1

 • Mima Stoqnova
  Mima Stoqnova преди 5 дни

  Здравей Слави! Предлагам следващата тема за видео да е "тайните градове в България" или така наречените подземни бункери които се крият от обществото!

 • Mariq Stanislavova Ivanova Ivanova

  Мен номер 1 малко стресна

 • Тодор Димитров
  Тодор Димитров преди 6 дни

  Слави можели епизод за баба Ванга

 • iitzmeHi
  iitzmeHi преди 6 дни

  Бих заложил на 01 вариант :D

 • Aleksandra Changalova
  Aleksandra Changalova преди 6 дни

  Ко

 • Aleksandra Changalova
  Aleksandra Changalova преди 6 дни

  Furuufu

 • Aleksandra Changalova
  Aleksandra Changalova преди 6 дни

  Лека нощ луна

 • шоуто на ник
  шоуто на ник преди 6 дни

  ако може да те питам според теб как изглеждат инзвънземните

 • шоуто на ник
  шоуто на ник преди 6 дни

  Ето един човек който зъдава въпроси които ни вдъхновя да търсим отговори на своите въпроси,да се интересуваме от света около нас и не крие мнението си

 • Elica Stankova
  Elica Stankova преди 6 дни

  Българския Shane Dawson 👌

 • Govnjo Lajnaraov
  Govnjo Lajnaraov преди 7 дни +1

  Н 1 да може да е вярно

 • Just Yo-Yo
  Just Yo-Yo преди 7 дни +1

  Който чете този коментар да е жив и здрав и да му се сбъднат всичките мечти🙂🙂

 • Georgi Angelov Angelov
  Georgi Angelov Angelov преди 7 дни

  Искаме още такива видеа слави ти си велик човече!👍

 • justGeorgi xD
  justGeorgi xD преди 7 дни +1

  Поредната готина класация! Ти си най-добрият български ютубър!

 • Bango-Agario GT
  Bango-Agario GT преди 7 дни +3

  3:44 само аз ли чух друго.😂

 • Йордан Пенчев
  Йордан Пенчев преди 7 дни

  Слави ако извънземните са ни създали от какво са създадени те¿

 • ИВАН Иванов
  ИВАН Иванов преди 7 дни

  А какво се е случило преди живота. Как се е сформирал релефа?

 • ИВАН Иванов
  ИВАН Иванов преди 7 дни

  Според мен 9,6,5,4 са най-добри предложения

 • Faze_Funtime7
  Faze_Funtime7 преди 7 дни

  Ще се пръсна от страх

 • Божидара Паскалева

  Сякаш вярвам на теорията, че животът просто трябва да го има (номер 4), но все пак Бог е създал началото. Това е моето си вярване де, като комбинация. Супер класация пак, Слави! И новите епизоди за това, което не искат да знаем ми харесва! Идея: топ 10 природни катаклизми, случили се на Земята последно време (земетресения, цунамита и т.н.).

 • Ivanova
  Ivanova преди 7 дни

  Може да направиш "Топ 10 измами в света"

 • Peugeot 307
  Peugeot 307 преди 7 дни

  Браво славчо добри клипове ! :)

 • Светльо Борисов
  Светльо Борисов преди 7 дни +1

  Кай го даде лайк преди да го е гледал.

 • X Gamer 360
  X Gamer 360 преди 7 дни

  За номер 3 си мисля за червеявата дупка

 • Филиз Кязим
  Филиз Кязим преди 7 дни

  Слави много добро видео номер едно класацията ти са просто страхотни и много интересни Слави според теб съществуват ли елфи да аз вярвам и знам че има елфи там някъде аз самата имам контакт със тях странно нали да самата аз по изживявам страхотно е Слави да контактувал със елфи моят приятел елф е Леголас Слави аз предлагам сладваштият клип ние да докажем че всичко се случва в таз земя и че елфи съштествуват

 • Филиз Кязим
  Филиз Кязим преди 7 дни

  Слави ти си N 1твоите класации са много хубави и интересни за мен поздравявамте и все нагоре продължавай все така а това с НЛО то Слави на истина Теса тук донас и всичко странно което се случва на таз земя знам че има сили някакви със нло и вярвам срештатани със тях не е случайна аз понасе отървах от нло докато няколко пъти ме посещаваха и беше страшно тогава не вярвах във тяхното съществуване и сега това е факт Слави Теса в цялата наша вселана и са тук с някаква цел незнам но няма случай ни нешта нали

 • Stoiko Kirichev
  Stoiko Kirichev преди 7 дни

  Прочети книгата ,,Бог и боговете са били хора,, Може да стане доста интересен епизод.

 • Antoniya Antonova
  Antoniya Antonova преди 7 дни

  Ti si ni uchitel Slavi nauchavame neshta ot tvoite klipcheta za koito si nqmame i na predstava gledam te ot Franciq strahoten si

 • Nia Nedyalkova
  Nia Nedyalkova преди 7 дни

  Според мен светът създава живот по един начин, след време изчиства всичко и създава живот отново по друг начин и става един кръговрат.

 • ивака бг
  ивака бг преди 7 дни

  Да създадеш мишка с една мръсна тениска шкаф

 • simo gamingbg
  simo gamingbg преди 7 дни +1

  Аз съм гледъл как се е създала земята по дискавъри дълго е един час и е интерестно

 • Най-доброто Трио
  Най-доброто Трио преди 7 дни

  Абонирайте се за нас хора

 • Мартин Караходжев
  Мартин Караходжев преди 7 дни

  Според мен в Библията е написано много грешно че бог създава всичко за седем дена. Даже имам и доказателство:
  Всеки знае че преди милиони години е имало динозаври е ако това в Библията е вярно то тогава няма как те да са съществували както и всичко преди и донякъде след това

 • Ali Sherifov
  Ali Sherifov преди 7 дни

  Гггггцц

 • Mihaela Topalova
  Mihaela Topalova преди 8 дни

  ❤️❤️🔝

 • Krisi bg
  Krisi bg преди 8 дни

  Това със супата😂😂👌🏻

 • iron_ master1bg
  iron_ master1bg преди 8 дни

  Залагам на #bonus.

 • Красимира Кьосева
  Красимира Кьосева преди 8 дни

  Страхотни качествени видеа, с много информация в тях и то представена по много интересен начин, еех и повечето преподавстели да умееха да представят информацията разбираемо и заинтригуващо 😁

 • Maximalism
  Maximalism преди 8 дни

  Бате, няма никакъв "Бог" ... Няма никакви доказателства за висша сила, това че някакви хора са ги измислили, и че са били увредени мозъчно, това си е техен проблем и на тези, които продължават да им вярват в продължение на векове... нищо, че и майка ми е вярваща :D

 • Bombata bg
  Bombata bg преди 8 дни

  Аз бих заложил на номер 1-извънземни

 • Dido Dimitrov
  Dido Dimitrov преди 8 дни

  Правиш страхотни клипове.

 • Кристиан Илиев
  Кристиан Илиев преди 8 дни

  Има безброй много информация за първата теория. Тази която ми се струва най-логична е, че са ни създали за работна ръка, но един от тях (както някой са чували - рептил (змията от библията)) ни е помагал повече от колкото трябва и ни е дал огънят. В последствие ние развиваме още един хромозон и евулюираме повече от колкото трябва, като използваме огъня за оръжия и напараме въпросните ни "господари"(войната между хора и богове в гръцката митология).

 • Nikola Kolev
  Nikola Kolev преди 8 дни

  Слави,можеш ли да направиш класация за топ 10 най-стари университети в света,в България или за най-старите български училища. Браво ,продължавай в същия дух и успех,не пропускам нито един твой клип.

 • Ellyss girl
  Ellyss girl преди 8 дни

  Страхотни видеа!

 • Jambo Axsum
  Jambo Axsum преди 8 дни

  Слави Здравей! молете направи епизод за плоската земя.

 • A.L .I
  A.L .I преди 8 дни +1

  ❤️❤️👽

 • Emilia Filatinova
  Emilia Filatinova преди 8 дни

  Бих заложила на извънземният експеримент

 • operaibalet
  operaibalet преди 8 дни

  Здравей, Слави! Моята малка дъщеря с много внимание следи твоята поредица! Благодаря за твоите усилия! Тя би желала да види ТОП 10 за морските хищници- акули!

 • Soonix Bulgaria
  Soonix Bulgaria преди 8 дни

  Направи класация за луната

 • Deivis Dimitrov
  Deivis Dimitrov преди 8 дни

  Супер видео!

 • Кристиян Кръстев
  Кристиян Кръстев преди 8 дни

  Слави, искам да ти задам един въпрос, който е следният: Независимо, каква е теорията за началото на живота, било то от бактерии или каквото и да е друго, защо вече не е от тях. Искам да кажа, няма хора които да са се появили от никъде, без родители (или поне аз не знам да има) та ако преди е било от бактерии или така нататък, не би ли следвало това да продължи и ако не, то тогава защо не ?
  П.С Гледам топ класациите от както ги започна и е нямало една, която да ме разочарова, продължавай все така !

 • Vaneska ツ
  Vaneska ツ преди 8 дни

  Много инетересно видео все още не съм го изгледала цялото,но знам,че ще е💫И този въпрос всеки ден си го задавам и като си го задам много размишлявам(Как се е появил човека и всичко?)🤔

 • Kiril Liubenow
  Kiril Liubenow преди 8 дни

  #коментарВиметоНаПробата

 • ne6asniko
  ne6asniko преди 8 дни

  Слави защо всички 10 теории са спрямо науката и учените?! Погледни и от гледна точка на Църквата. Доста по интересно е и тама ще откриеш истината. Btw светът не съществува от толкова "милиарди" години :)

 • Silvia Angelova
  Silvia Angelova преди 8 дни

  👏💋

 • Bulgarian Instrumentals
  Bulgarian Instrumentals преди 8 дни

  *ПОЖЕЛАВАМ НА ВСЕКИ, КОЙТО ЧЕТЕ ТОВА ДА СТАНЕ КОЗАР*